sobota 5. ledna 2013

Trocha pečení po ránu ... pryč s plísněmi ... a trocha háčkování

Včera se mi v hlavince zrodila myšlenka. Trocha mi trápí kožní vyrážka už vlastně 3 měsíce a nechce se mne mrška pustit... Zabrala na ní kortikoidová mast, ale vylezla pro změnu jinde na těle ... tak chyba není v tom místě, ale uvnitř. Zkusím tedy dělat něco sama se sebou a uvidíme. Všechno je to sice podmíněno nervovým vypětí, kterého bylo koncem roku prostě moc, ale to se snad také časem srovná. Inspirace je dosti a nejvíce se mi líbí rady na stránkách Candinka. Je to dost radikální, ale nebojíme se vlka nic.

Ráno jsem si přivstala a upekla ... bábovku pro rodinu a housky vhodné pro mne. Housky jsou 1/2 pšeničné a 1/2 žitné celozrnné mouky. Uvnitř jsou opražené nasekané mandle, trocha dýňových, slunečnicových a sezamových semínek, a to vše be kvasnic, ale s práškem do pečiva. Ve formě na muffiny to šlo samo. A jsou chutné!



No ale mou vánoční Kuchařku pro dceru nehodlám nikomu přenechat. Určo si v ní něco najdu, aby se mi to rentovalo s novým omezením. Třeba kachna byla výtečná.

Včera jsem doháčkovala další nákrčník ... už jen začistím nitky... ten petrolejový nosím já a ten černý mám pro kamarádku. A dnes tu na mne čeká halda oprav. Roztržených kapes, dírek a nějaká ta rádoby záplata.


Mějte krásný a pohodový víkend.

Lenka

6 komentářů:

  1. Jsi se do toho rychle pustila... houstičky vypadají lákavě :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Jů, parádní houstičky a nákrčníku taky super. Tak se drž a ať jsi brzy zase zase v plné kondici, což určitě budeš jenom tím, jak najedeš na tu dietu. Dívala jsem se na odkaz, to by udělalo dobrě každému

    OdpovědětVymazat
  3. Tak na Tebe budu myslet, abys byla brzy naprosto fit....:-D Mňamka....dala bych si hned.....:-D

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, Leni! Vyrážka není nic příjemného, obě moje děti bojují s ekzémem, na který mrška zabírá jen kortikoidová mast :o( držím palec, ať se Ti podaří se toho zbavit! Nákrčníky jsou krásné a jednoduché! Krásný den, L.

    OdpovědětVymazat
  5. Leni, moc držím palce. my taky bojujeme s dětmi s ekzémem a dieta to jistí. ale lepší si trochu povybírat v jídle, než mazat kortikoidy. když dodržujeme nějaká opatření, je kůže vcajku. u jednoho teda bez problémů a u druhého tak trochu. ale lepší než předtím, to o dost. kortikoidy jsme potřebovali celkem za naši historii asi dva dny, takže dobrý.
    houstičky jsou krásné, určitě i dobré. a nákrčníky úplně můj styl, však víš... :)
    měj se fajn!

    OdpovědětVymazat
  6. Ach jo...Dcera měla šílené ekzémy, když byla malá. Já jsem si asi v práci taky něco přivodila - sem tam se mi udělá pupínek na noze nebo na ruce a zase odezní - zatím neřeším. Tobě držím palce, ať je to brzy vyřešené!!
    A ad zašívání, záplatování.... TOHLE nesnáším!!! :)))

    OdpovědětVymazat